La selva moral

El primer llibre diguem-ne literari. La Selva Moral, a més de ser un recull de madrigals de Claudio Monteverdi, va ser el títol d’una secció fixa a la revista «Pirineu Actual», una mena de retrats imaginats d’herois de muntanya. Un univers calidoscòpic de personatges furiosament pirinencs, inspirats en relats similars del gran Álvaro Cunqueiro. Gràcies als esforços del Pep Coll i al Pep Albanell vam aconseguir que fossin publicats en forma de llibre, molt ben editat per la històrica M’agrada dirigida pel Carles-Jordi Guardiola. Aquí va començar tot. 

La primera edició de La selva moral, publicada l’’any 1993, va significar el debut de l’’Albert Villaró en el procel·lós món de la literatura catalana. Eren vint-i-dos retrats de gent de muntanya, entre absurds i surrealistes, però coberts amb un vernís amable i un lleugeríssim toc erudit. Ara, vint anys més tard, en publica una nova edició, corregida i ampliada amb quatre selves inèdites.

“La selva moral 2.0 és un aggiornamento del vell recull publicat a la Magrana, amb l’afegit de tres selves més, protagonitzades pel patrici andorrà Anton Fiter i Rossell, l’historiador Joaquim Miret i Sans i el gran mestre Joan Coromines”.

El vols comprar?